12 timmar handstående på 2 dagar…

Ja inte riktigt 12 timmar nonstop. Utan 3 timmar för nybörjare med olika skills and drills för att börja stå på händer. Sedan 3 timmar efter lunch för avancerade utövare. Efter lunch… det kändes. Och jag har mycket att lära, jag visste det innan men insåg det ännu mer. Sedan en likadan dag till.

 

En skill som jag förstår bättre nu, tuckposition. Jag gör den inte så mycket bättre, men jag vet vart jag ska ;)

En skill som jag förstår bättre nu, tuckposition. Jag gör den inte så mycket bättre, men jag vet vart jag ska 😉

På tal om lunch så var det över en lunch med Monika Björn som vi kom in på att vi båda jobbade med vårat handstående. Och att hon skulle ta hit Yuval Ayalon. Som jag sett på Youtube och blivit oerhört imponerad av. Gissa om jag satt och väntade på nätet när hon la ut det. Bokade första platsen.

 

Första dagen fick vi lära oss att gå i gymnastplanka, på ett golv med mycket friktion...

Första dagen fick vi lära oss att gå i gymnastplanka, på ett golv med mycket friktion…

...så andra dagen körde jag dansarknepet, ha strumpor på halva foten. Yuval försöker nå för att pressa ner på mina tår, så att jag ska pressa uppåt. Push, push! Hördes ofta i lokalen.

…så andra dagen körde jag dansarknepet, ha strumpor på halva foten. Yuval försöker nå för att pressa ner på mina tår, så att jag ska pressa uppåt. Push, push! Hördes ofta i lokalen.

Jag har lärt mig mycket i helgen och jag har träffat nya vänner. Riktigt härliga människor som var där för att lära.

 

Förmiddagsgänget

Förmiddagsgänget

 

Eftermiddagsgänget

Eftermiddagsgänget

Yuval är en fantastisk lärare. Han har en enorm erfarenhet och många bra skills and drills att dela med sig av. 30 år på händerna… Och alltigenom är han ödmjuk, oerhört lättillgänglig och en skön snubbe! Tack till Monika som fixade detta och varsågoda att njuta av Yuvals skills!

Startpunkt(erna)

Ganska nyligen var jag på en tyngdlyftningskurs med Anders Lindsjö från Eleiko. Riktigt kul och givande. Hans tips mot slutet av kursen var att spela in mina ryck och stötar och sedan helt enkelt öva rörelserna ett tag. Utan att filma under tiden och utan att göra varianter på lyften. Det känns redan som att det hänt en del men det finns mycket att lära. Nedan är första videon på min tyngdlyftningsresa. Min första startpunkt.

140413 Tynglyftning nr 1 from Davidsson & Goliat on Vimeo.

Det som slog mig när jag gjorde detta var att jag borde göra något liknande med mina andra sätt att träna. Mitt fokus nu ligger på tyngdlyftningen, kettlebells, yoga och kroppsviktsträning. Därför tänkte jag idag spela in de flesta kroppsviktsövningar som jag övar på just nu. Några funkade och kommer i klippet nedan men då jag körde ett pass i fredags som har lämnat mig med mördande träningsvärk i stora ryggmuskeln bl a så gick det helt enkelt inte. Det får komma nästa gång. Men här kommer min andra startpunkt.

140427 Calisthenics nr 1 from Davidsson & Goliat on Vimeo.

Jag övar nån gång i veckan med en fantastiskt duktig tjej som heter Karin. Hennes sambo fotar en del så vi passade på att få några fina bilder på annandagen påsk. Vi har nyligen upptäckt att vi båda tycker det är väldigt roligt med acroyoga. Så då måste vi ju såklart börja lära oss fler positioner och framför allt övergångar mellan dem. Så här är min tredje startpunkt.

Tandemhandstående

Tandemhandstående

Mitt enhandsstående känns mycket stabilare då jag har övat mycket mer på vanligt handstående.

Mitt enhandsstående känns mycket stabilare då jag har övat mycket mer på vanligt handstående.

Försöker hitta den raka linjen.

Försöker hitta den raka linjen.

Acroyoga i parken bakom Storan.

Acroyoga i parken bakom Storan.

DSC_0936

Trickig att komma in i men visst den härlig ut.

En lång väg dit men en rolig sådan och snyggt slutresultat.

En lång väg dit men en rolig sådan och snyggt slutresultat.

Lite läskigt när man först testar är det men man hittar snabbt rätt.

Lite läskigt när man först testar är det men man hittar snabbt rätt.

Spontan position vi hittade under tiden. Karin är grym på att lätt vispa ut benen i split och lita på att jag håller henne.

Spontan position vi hittade under tiden. Karin är grym på att lätt vispa ut benen i split och lita på att jag håller henne.

Vilken helg!

Helgen som gick var en upplevelse! Vi befann oss i Kvibergs pjäshall eller utanför på en av fotbollsplanerna, bara några hundra meter från hemmet. Vilken lyx! När jag klev in i lokalen första gången på fredag morgon möttes man av idel ivriga deltagare och förväntansfulla klot.

Här står kloten och väntar…

Det var en fantastisk grupp människor som var med. Pavel, som är lite av en levande legend i träningskretsar levde upp till sin härliga ryska macho image som han har, underbar glimt i ögat och mycket kunskap! Sedan våra teamleaders: Senior RKC Tommy Blom (bästa teamet), Master RKC Peter Lakatos och Brett Jones (grymt duktiga). Och alla fantastiska assistenter som hela tiden var behjälpliga och hade svar. Och så de 49 starka, taggade och väluppfostrade deltagarna!

Pavel, teamleaders och assistenter längst fram tillsammans med David och Fredrik som arrangerade. De övriga 49 är deltagarna som gjorde det hela till vad det var!

Här är lite smakprov på hur det såg ut under helgen:

RKC Sweden 2012 – Video clip from 1st day from Kettlebell Center Sweden AB on Vimeo.

RKC Sweden 2012 – Video clip from 2nd day from Kettlebell Center Sweden AB on Vimeo.

RKC Sweden 2012 – Video clip from 3rd day from Kettlebell Center Sweden AB on Vimeo.

För egen del så gick det väldigt bra. Jag lät bli att göra snatchtestet då jag gjorde illa ländryggen för bara en månad sedan. Min knäskada häll sig dock ganska lugn och störde mig bara några gånger när jag var riktigt trött och tappade lite stabilitet. Däremot höll jag på att bli sjuk under tiden och på söndagen fick jag bryta första workouten då det började kännas i bröstet på ett oroväckande vis. Så istället för den sista hårda ”grad-workouten” som mina underbara meddeltagare fick köra, var jag ute på gräset och coachade en journalist från tidningen Café som var där för att göra ett reportage om RKC, kul! Allting var godkänt för min del på RKCn förutom att jag självklart måste komplettera med snatchtest. Det kommer att fixas och jag har 3 månader på mig, inga problem! Att alla teknikbitar gick så bra måste jag tacka Fredrik och David på centret för, de har varit fantastiska på att hitta små justeringar som gjort all skillnad. Nu tre dagar efter så börjar mina baksida lår att lugna sig något och känns nu som normal träningsvärk bara. Jag är så taggad att börja träna igen!

Fredag 120427 och RKC

Igår fredag blev det ännu ett lite anpassat träningsupplägg. Pressar med 16 och 20 kg återigen. Så många strikta som möjligt på båda sidorna. En sida i taget så att man hela tiden tränar core. Det supersettade jag med Pistol Squats där jag använder TRX för att ha kontroll om knät inte riktigt vill vara med.

Anledningen till att jag håller på med all den här träningen nu är för att jag i sommar ska gå RKC-certifieringen som hålls här i Göteborg. Det är en väldigt bra kurs, men också oerhört krävande. Så jag behöver inte bara träna upp mitt knä, öva på tekniken med kettlebells och bli stark utan även ha en uthållighet som gör att jag klarar 3 tuffa dagar med fantastiska människor.

Söndag 120415

Igår blev det skön yoga med syster på Friskis & Svettis, Eriksberg. Hon hade bokat i veckan och jag tänkte, varför inte hänga med. Det var helt rätt med rörlighetsträning. Sedan handlade vi, det blev balansbräda, instabilitetskudde, cykelhjälm, nya träningstights och lite annat smått och gott.

Idag var det dags för Core-inspiration i Askim med Jenny Jonasson som jobbar med JEMS. Solen sken så jag cyklade på min lånade racer. Dit på 1.08h och hem på 0.59h. Medvind på hemvägen helt klart då jag låg lägre i snittpuls men snabbare på tiden. Så ett cykelpass ihop med core workshop känns fint för dagen.

Fin utsikt när man cyklar gör att det känns så otroligt värt det!

Kettlebells träning

Efter att ha varit sjuk ett tag och tappat styrkan i mitt vänsterben pga meniskskada så är det härligt att komma igång igen. Idag var det träning på Kettlebell Center som stod på schemat. Har blivit korrigerad under dagen och mina muskler känns just nu, kommer nog bli go träningsvärk på detta.

David visar oss hur snatchen går till medan Fredrik förklarar vad som händer.

Då jag har anmält mig till RKC certifieringen/kursen som går i sommar så är det dags att börja träna nu. Jag kommer att ta hjälp av Fredrik med ett genomtänkt upplägg med bra progression för att vara på topp till certifieringen. Jag vet att jag skulle kunna göra ett bra program själv men då vet jag också att jag skulle ha svårt för att följa det utan att vilja öka för fort. Fredrik kan också mer om kettlebells vilket är spännande då jag ser fram emot vad han ska hitta på åt mig.