Jag är glad att jag får fira min födelsedag.

För en och en halv vecka sedan låg jag på akuten. Efter att ha blivit undersökt av en pluton av människor och röntgats låg jag i en korridor med nackkrage, chock och min syster som sällskap. Då de inte hittat något akut som behövde opereras var det inte längre bråttom. Allt stannar upp, förutom min fortfarande alltför snabba andning och smärtan.

Jag cyklade hem efter att ha haft en PT-kund. Det är härligt att hjälpa någon bli starkare och må bättre. Vid ett cykelövergångsställe låter en man bli att bromsa ur rondellen och kör på mitt bakhjul och min kropp väljer då att flyga en tur. Allting går väldigt fort ända till jag ligger på min cykel och fortfarande lever. För trots att han gjorde fel, att det gjorde jävligt ont, att jag fortfarande haltar och inte helt kan använda min tumme, att min cykel är skrot, att jag var i chock och hyperventilerade några timmar så kunde det ha gått mycket värre.

Idag fyller jag år, inget jag normalt fäster så stor vikt vid. Men det är trots allt skönt att kunna fira sin födelsedag. De senaste åren har jag blivit bestulen upprepade gånger, skadat mig, träffat människor jag gärna hade sluppit och blivit påkörd. Men jag har också fått ett jobb som jag tycker är kul, med underbara kollegor, tränat och utvecklats, lärt mig både det ena och det andra, träffat helt fantastiska människor och kanske till och med blivit en lite bättre människa. Så på det stora hela går det rätt bra.

Kom ihåg att meningen med livet inte behöver vara så komplicerad, det kan hända att det bara handlar om att leva.

Tisdag 120501

1a maj och solen skiner. Vilken underbar dag! Det passade helt perfekt idag med en cykeltur. Jag utgick hemifrån och chansade på att det skulle gå att cykla ut och hitta lite landsväg. Genom Bergsjön, förbi Angered och ut mot Gråbo visade det sig finnas hyfsad cykelväg, delvis Sverigeleden, blandat med landsväg.

Utsikten under cykelturen var helt klart angenäm.

  •                         Cykel – Distans
  •                                 42,66 km
  •                                         1:47:00
  •                                       23,92 km/h
  •            149 / 205

Häromveckan köpte jag mig en ny hjälm för att ha när jag cyklar landsväg, idag kändes det att det var helt rätt köp. En väldigt lätt hjälm som knappt märks att den är på.

Det står världens lättaste hjälm, oavsett om det är det så känns den riktigt bra.

Cykeln som jag har lånat av Fredrik. Är inte van att cykla landsväg på en sån här cykel, men det är riktigt härligt när man får upp farten.

Söndag 120415

Igår blev det skön yoga med syster på Friskis & Svettis, Eriksberg. Hon hade bokat i veckan och jag tänkte, varför inte hänga med. Det var helt rätt med rörlighetsträning. Sedan handlade vi, det blev balansbräda, instabilitetskudde, cykelhjälm, nya träningstights och lite annat smått och gott.

Idag var det dags för Core-inspiration i Askim med Jenny Jonasson som jobbar med JEMS. Solen sken så jag cyklade på min lånade racer. Dit på 1.08h och hem på 0.59h. Medvind på hemvägen helt klart då jag låg lägre i snittpuls men snabbare på tiden. Så ett cykelpass ihop med core workshop känns fint för dagen.

Fin utsikt när man cyklar gör att det känns så otroligt värt det!