Ibland blir det inte som man tänkt sig…

Nån gång ibland får man uppleva ett ögonblick. Ett ögonblick av tid som nästan stannar, av skönhet och frid. Och ibland ögonblick av misär med fötterna försvunna i sankmarken, ett moln av mygg/knott/flugor som biter och 35kg på ryggen. Det är kontraster och det är viktigt.

Tung packning men lycklig i själen av vyerna och skönheten.

Tung packning men lycklig i själen av vyerna och skönheten.

Det blev en mycket kortare vandring än tänkt, men ibland blir det inte som man tänkt sig. Och det är helt ok. Jag kände för att åka hem, så då åkte jag hem. Jag kommer att åka och vandra igen, med mindre packning, mindre mygg, mer planering och inte riktigt så storslagna planer. Och kanske tillsammans med någon. Nästan det första jag gjorde var att komma till en liten fäbod med två härliga människor som fick mig att inse att det ändå är rätt häftigt med möten, möten mellan människor. Dom där ögonblicken när man riktigt, riktigt trivs.

Monika som tar hand om en jättefin gammal fäbod söder om Grövelsjön.

Monika som tar hand om en jättefin gammal fäbod söder om Grövelsjön.

Med sig hade hon barnbarnet Tuva som var där hela sommaren och hjälpte mormor med djuren. Go liten tjej som undrade om jag kunde stå i brygga och lekte burken med. Men stå på händer var svårt.

Med sig hade hon barnbarnet Tuva som var där hela sommaren och hjälpte mormor med djuren. Go liten tjej som undrade om jag kunde stå i brygga och lekte burken med. Men stå på händer var svårt.

Monika hade både kor och getter. Ena kon födde till och med en kalv under natten jag var där. Detta är de första stapplande stegen, bara timmer efter födseln!

Monika hade både kor och getter. Ena kon födde till och med en kalv under natten jag var där. Detta är de första stapplande stegen, bara timmer efter födseln!

Från vackra vyer och porlande bäckar...

Från vackra vyer och porlande bäckar…

...till att bli uppäten levande.

…till att bli uppäten levande.

2014-07-10 01.32.43

Dessa bett och svullnader höll mig vaken om nätterna, låg och hade lite underliga ryck och kämpade med att inte klia.

Sensmoralen är denna: gör det du känner för!

Into the wild…

Semester… vila… Jag har verkligen sett fram emot min ledighet ända sedan jag bestämde mig för vad jag skulle göra denna sommar. Jag ska vandra Europaled 1 genom Sverige. På lördag går tåget kl 05.55 norrut. Kl 17.50 är jag beräknad att vara framme vid Grövelsjöns fjällstation, en bit norr om Sälen. Där kommer jag sova första natten och prata lite med folk där om lederna söderut. Sedan på söndag bär det av. 120 mil är leden. Jag har 5 veckor på mig. Hur långt tror du jag kommer? Så här ser packningen ut:

Nästan allt som ska med i ryggsäcken...

Nästan allt som ska med i ryggsäcken…

Tält – 1500g
Ryggsäck+regnskydd – 3600g+225g
Vattenblåsa – 300g+(3000g)
Sovsäck+innersäck/lakan – 700g+400g
Liggunderlag – 1800g
Stormkök+bränsle, diskredskap – 360g+2*400g
Tändare, tändstål
Kamera+laddare – 630g+130g
Mobil+laddare – 130g+65g
Pannlampa – 90g
Kniv – 140g
Yxa – 500g
Schweizisk armékniv (konservöppnare, pincett mm)
Spork
Vattenflaska
Vitamineral
Kartor
Tandborste+tandkräm
Knästöd
Regnjacka
Gåstavar – 470g
Underställ
Shorts
Kortärmad skjorta
Långärmad skjorta
Byxor
Kalsonger
Strumpor
Skor
Dunjacka
Solskydd
Toalettpapper
Myggmedel
Bankdosa
Mössa
Handskar
Klocka

Total vikt – 11540g+(3000g)

Mat: frystorkat, nötter, nöt-créme, jordnötssmör, olja, couscous, tonfisk, makrill, ölkorv, torkade aprikoser och ingefära, havregryn, chokladpulver…
Maten för de 2 första veckorna. En del av det kommer räcka längre...

Maten för de 2 första veckorna. En del av det kommer räcka längre… Tack bror för det frystorkade!

Min tanke med vandringen är att njuta. Av naturen, tystnaden, skönheten, ron och att ta sig ordentlig tid för varje liten syssla man utför. Att kunna inleda dagen med yoga, att meditera och bara vara. Första sträckningen går mellan Grövelsjön och Sälen och är 16 mil lång. Jag räknar ungefär med att det tar 2 veckor. Efter det kommer jag att göra det som faller mig in, en kollega har tipsat om att hyra dressin mellan Mora och Vansbro. Och skulle det inte funka nånstans så kan jag ju ta en buss eller tåg hem. Mobilen följer med men endast för nödfall. När jag befinner mig någonstans med täckning och möjligheter till laddning så kommer jag uppdatera så att du vet att jag lever 😉 Men annars blir det total avkoppling, och bortkoppling.

Så har det riktigt härligt i sommar! Det ska jag ha.

Träning på semestern?

Det tog lite tid, men nu har jag äntligen gått igenom mina 1500 bilder från semestern. Resultatet kommer här.

130908 Borneo semester from Davidsson & Goliat on Vimeo.

Självklart går det att träna även på semestern, speciellt om man tar med sig sina ringar… Formen är inte på topp men det handlade mest om underhåll när jag var iväg. Nu när jag är hemma igen tränar jag efter följande upplägg:

Dag 1.Pushups
KB snatch
Bridge

Dag 2.Squat
Benspark
Boxhopp
Dag 3.Handstand pushup
Triceps press
Svingar
Dag 4.Pullups
Biceps curl
Leg raise
Då min axel gör lite ont sen en vecka blev det lugnt med pullups idag, kändes inte något med dom andra övningarna dock.

130908 Training, holiday and after 2 from Davidsson & Goliat on Vimeo.

Lite semester blev det ändå

I sommar har jag försökt jobba på som vanligt med företaget och förbereda inför hösten. Det är tyvärr inte så många klienter som vill träffas under sommaren då många åker på semester och har annat för sig. Jag hade inte planerat att ha någon semester utan att bara njuta av varje dag som den kommer. Men vi kom iväg lite ändå. Mycket klättring har det blivit. Tråkigt nog har jag skadat mig också. Knät som kändes lite underligt i förra inlägget ville inte vara med längre då jag dagen efter skulle jogga till gymet, något hände i det och efter det har jag haltat i en vecka. Men veckan efter var redan planerad och jag hade sett fram emot det hela enormt så det var bara att åka. Först blev det en bilfärd ner till Kjugekull (nära Kristianstad) i Skåne där jag och flickvännen bouldrade lite på kvällen, jag med ett ben och hon lika bra som vanligt. Under natten sov vi gott i vårat tält på Ivö Camping.

Det är skönt att ha en stor bil att lasta in grejerna i.

Dagen efter träffade vi ett trevligt par från Holland som var på semester och som också klättrade. Det blev att vi åkte iväg tillsammans och bouldrade under dagen, mycket trevligt!

Det är mycket roligare att vara fler som klättrar.

 

Så här mycket grejer behöver man ha med sig när man bouldrar. Våra två CrashPads eller paddor som man brukar säga är till för att falla på, vi kör utan rep på stenblock.

 

Det ville inte riktigt sluta blöda förrän efter ett dygn ungefär.

Sedan hälsade vi på hos min flickväns föräldrar i Helsingborg där vi passade på att ta en promenad och njuta av utsikten.

Solnedgång från strandpromenaden i Helsingborg.

Sen blev det en snabbvisit hemma för att packa om och inhandla gummistövlar innan vi åkte iväg igen för att segla. Jag seglade jollar när jag var tonåring så det var ett tag sen och det var rätt små båtar. Att jämföra med en 36 fot tävlingsbåt…

Aero

På fredag var det transportsträcka från Göteborg upp till Kärringön. I regn och rusk och höga vågor kom vi upp i 10,7 knop och jag njöt för fullt, så härligt! På natten fick vi sova i Mickes fina båt Jever.

Här sov vi gott under helgen.

På lördagen var det dags för Hermanö runt, ett snabbt race på ca 3-4 timmar beroende på båtklass. Aero med besättning seglar stora klassen och fick starta nästan sist. När de passerade utanför ön första ggn hade jag hittat en gäng goa gubbar som utbildade mig lite.

De lokala ljugarbänkspensionärerna som kunde en hel del om segling.

Andra gången båten passerade var vid målgång och lite dramatik var det allt. De låg precis efter en annan båt i den stora klassen som inte hade släppt förbi dem under hela racet. Tyvärr kom de inte förbi in i mål heller.

Kamp ända in i mål.

Den härliga besättningen efter racet. Mat och fest står på programmet!

Och nu är det dags att återgå till vardagen, och som jag har längtat. Gillar man sitt jobb så behöver man nästan inte ha semester.