Workshop ger en trött kropp men glad knopp

I helgen var det dags för workshop. 2 dagar, 3 timmar per dag, som enbart handlade om att stå på händer. För nästan 1 år sen var jag på en workshop med Yuval Ayalon. Den gav oerhört mycket och har fått mitt handstående att utvecklas. Denna helg kom Mikael Kristensen till Göteborg för att lära ett entusiastiskt gäng grunderna i handstående. De som kom var på alla nivåer och Mikael gav alla något att ta med sig. Jag kände igen en hel del från tidigare men fick några små guldkorn att ta med mig tillsammans med bra och givande feedback från Mikael. Han är oerhört duktig själv och lär ut med en säkerhet som jag tror är influerad av sin hårda ryska lärare och en kunskapstörst som alla borde ha. Han förklarar både hur kroppen ska användas när vi står upp och ner och vad som faktiskt händer anatomiskt när vi gör. Och även varför det är viktigt. Medan Yuval gav en mängd riktigt bra tips på övningar fick jag nog mer med mig en förståelse för rörelserna denna gång och lite nya perspektiv. Båda rekommenderas varmt! Yuval kommer till Gbg i mars via Monika Björn och Mikael är tillbaka i höst via Christian Wederbrand.

Tack för en kul och givande helg!

150208 Handstand workshop med Mikael Kristiansen from Davidsson & Goliat on Vimeo.

Ibland blir det inte som man tänkt sig…

Nån gång ibland får man uppleva ett ögonblick. Ett ögonblick av tid som nästan stannar, av skönhet och frid. Och ibland ögonblick av misär med fötterna försvunna i sankmarken, ett moln av mygg/knott/flugor som biter och 35kg på ryggen. Det är kontraster och det är viktigt.

Tung packning men lycklig i själen av vyerna och skönheten.

Tung packning men lycklig i själen av vyerna och skönheten.

Det blev en mycket kortare vandring än tänkt, men ibland blir det inte som man tänkt sig. Och det är helt ok. Jag kände för att åka hem, så då åkte jag hem. Jag kommer att åka och vandra igen, med mindre packning, mindre mygg, mer planering och inte riktigt så storslagna planer. Och kanske tillsammans med någon. Nästan det första jag gjorde var att komma till en liten fäbod med två härliga människor som fick mig att inse att det ändå är rätt häftigt med möten, möten mellan människor. Dom där ögonblicken när man riktigt, riktigt trivs.

Monika som tar hand om en jättefin gammal fäbod söder om Grövelsjön.

Monika som tar hand om en jättefin gammal fäbod söder om Grövelsjön.

Med sig hade hon barnbarnet Tuva som var där hela sommaren och hjälpte mormor med djuren. Go liten tjej som undrade om jag kunde stå i brygga och lekte burken med. Men stå på händer var svårt.

Med sig hade hon barnbarnet Tuva som var där hela sommaren och hjälpte mormor med djuren. Go liten tjej som undrade om jag kunde stå i brygga och lekte burken med. Men stå på händer var svårt.

Monika hade både kor och getter. Ena kon födde till och med en kalv under natten jag var där. Detta är de första stapplande stegen, bara timmer efter födseln!

Monika hade både kor och getter. Ena kon födde till och med en kalv under natten jag var där. Detta är de första stapplande stegen, bara timmer efter födseln!

Från vackra vyer och porlande bäckar...

Från vackra vyer och porlande bäckar…

...till att bli uppäten levande.

…till att bli uppäten levande.

2014-07-10 01.32.43

Dessa bett och svullnader höll mig vaken om nätterna, låg och hade lite underliga ryck och kämpade med att inte klia.

Sensmoralen är denna: gör det du känner för!

12 timmar handstående på 2 dagar…

Ja inte riktigt 12 timmar nonstop. Utan 3 timmar för nybörjare med olika skills and drills för att börja stå på händer. Sedan 3 timmar efter lunch för avancerade utövare. Efter lunch… det kändes. Och jag har mycket att lära, jag visste det innan men insåg det ännu mer. Sedan en likadan dag till.

 

En skill som jag förstår bättre nu, tuckposition. Jag gör den inte så mycket bättre, men jag vet vart jag ska ;)

En skill som jag förstår bättre nu, tuckposition. Jag gör den inte så mycket bättre, men jag vet vart jag ska 😉

På tal om lunch så var det över en lunch med Monika Björn som vi kom in på att vi båda jobbade med vårat handstående. Och att hon skulle ta hit Yuval Ayalon. Som jag sett på Youtube och blivit oerhört imponerad av. Gissa om jag satt och väntade på nätet när hon la ut det. Bokade första platsen.

 

Första dagen fick vi lära oss att gå i gymnastplanka, på ett golv med mycket friktion...

Första dagen fick vi lära oss att gå i gymnastplanka, på ett golv med mycket friktion…

...så andra dagen körde jag dansarknepet, ha strumpor på halva foten. Yuval försöker nå för att pressa ner på mina tår, så att jag ska pressa uppåt. Push, push! Hördes ofta i lokalen.

…så andra dagen körde jag dansarknepet, ha strumpor på halva foten. Yuval försöker nå för att pressa ner på mina tår, så att jag ska pressa uppåt. Push, push! Hördes ofta i lokalen.

Jag har lärt mig mycket i helgen och jag har träffat nya vänner. Riktigt härliga människor som var där för att lära.

 

Förmiddagsgänget

Förmiddagsgänget

 

Eftermiddagsgänget

Eftermiddagsgänget

Yuval är en fantastisk lärare. Han har en enorm erfarenhet och många bra skills and drills att dela med sig av. 30 år på händerna… Och alltigenom är han ödmjuk, oerhört lättillgänglig och en skön snubbe! Tack till Monika som fixade detta och varsågoda att njuta av Yuvals skills!