Ny park i Slottsskogen!

Tog ledigt idag efter en lång och innehållsrik vecka. Hela helgen var det SVDA på Kista-mässan, årets happening inom Friskis&Svettis. Jag och Nicklas körde lite kroppsviktsträning för nyfikna och duktiga funktionärer. Handstående, pushup-varianter, elbowlevers, pullups, dips, muscleups, front- och backlever levererades bland annat.

Den här riggen från Eleiko använde jag och Nicklas till vårat Calisthenics-pass. Riktigt kul var det!

Den här riggen från Eleiko använde jag och Nicklas till vårat Calisthenics-pass. Riktigt kul var det!

Så jag har varit lite trött och seg igår och idag. Lyckades ändå träna igår. Och hade perfekt timing idag med uppehåll och till och med lite sol ibland. Så det blev en sväng till den nya parken i Slottsskogen för att kolla hur det blivit. Som tur är har lite duktigt och kunnigt folk varit involverade och det har blivit kanon! Det ser att vara några grejer till på gång. Det blir kul att se vad.

Ställningar från Tufteparken, ett norskt företag. Verkar riktigt bra.

Ställningar från Tufteparken, ett norskt företag. Verkar riktigt bra.

Några av dagens övningar i videon. Kroppen kändes inte hundra och jag har tidigare bara gjort en muscleup åt gången. Så blev väldigt glad att kunna göra 3 på raken, med lite knäkip… Här kommer det att hängas mycket, speciellt när det blir varmt igen! Det enda svåra var att försöka stå på händer i träspån, en liten bit fastare mark hade uppskattats.

141111 Nya uteparken i Slottsskogen from Davidsson & Goliat on Vimeo.

Träning på semestern?

Det tog lite tid, men nu har jag äntligen gått igenom mina 1500 bilder från semestern. Resultatet kommer här.

130908 Borneo semester from Davidsson & Goliat on Vimeo.

Självklart går det att träna även på semestern, speciellt om man tar med sig sina ringar… Formen är inte på topp men det handlade mest om underhåll när jag var iväg. Nu när jag är hemma igen tränar jag efter följande upplägg:

Dag 1.Pushups
KB snatch
Bridge

Dag 2.Squat
Benspark
Boxhopp
Dag 3.Handstand pushup
Triceps press
Svingar
Dag 4.Pullups
Biceps curl
Leg raise
Då min axel gör lite ont sen en vecka blev det lugnt med pullups idag, kändes inte något med dom andra övningarna dock.

130908 Training, holiday and after 2 from Davidsson & Goliat on Vimeo.

Doften av skog på händerna…

…dröjer sig kvar en liten stund till. Det får mig att må bra, jag känner mig litegrann som ett barn igen. Det är roligt att leka. Jag gick ut för att orientera mig lite runt Kviberg, och tog med min slackline för att se om jag kunde hitta en bra plats. Tre timmar ute i solen blev det, kändes som en kvart. Och visst hittade jag en bra plats, eller vad tycker du?

130330 Slackline from Davidsson & Goliat on Vimeo.

Böj, press och fasta

I fredags inledde jag min andra 36h fasta. Jag känner att jag vill testa det ett tag för att se om jag märker någon konkret skillnad med min kropp. Ungefär varannan vecka är väl tanken. Jag har pratat lite om detta tidigare. Andra morgonen är fortfarande väldigt darrig och jag längtar verkligen efter att äta. Igår kväll fantiserade jag om allt jag skulle äta idag. Man kommer på rätt mycket trevliga rätter man inte gjort på ett tag.

121230

Benpress – 90 x 12, 100 x 12, 110 x 12
Benspark – 12,5 x 10, 11, 12
Lårcurl – 10 x 12, 15 x 12, 20 x 11
Bollcurl – 15, 13, 13
Frontsquat – [42,5 x 12] x 3
Stående tåhäv – 5 x 12, 11, 10
Sittande vad – 40 x 11, 50 x 11, 60 x 8

130103

TMI (träna med instruktör) på nya anläggningen på Kungsgatan. Körde ett härligt litet pass med 3 medlemmar. Först en cirkel med marklyft, utfall, kettlebell-press och pushup i gymband. Sedan en andra cirkel med knäböj, rodd i gymband, armgång eller hängande gång i monkeybars och plankan på bosu. Rätt skönt med ett lite pass där jag går igenom hela kroppen. För medlemmarna är det rätt så tufft och de verkade uppskatta det.

130106

Hängfrivändning till frontböj – 30 x 8, 40 x 9, 50 x 7, 60 x 5, 50 x 9, 40 x 10
Axelpress (hantlar) – 10 x 14, 12,5 x 12, 15 x 9, 17,5 x 5, 15 x 7, 12,5 x 7
Bicepscurl (superset) – 20 x 14, 22,5 x 11, 10
Tricepspress (rep, superset) – 20 x 12, 22,5 x 9, 9

130106 Frivändning till frontböj from Davidsson & Goliat on Vimeo.

Kände för att ta med lite direkt armträning igen, det var rätt länge sen jag gjorde det regelbundet. Det roliga var att när jag kom var det en kille där som körde enbart biceps/triceps, han tränade fortfarande när jag gick. Lite olika fokus.

Som du ser i videon så har vi ett nytt sorts podie på Kungsgatan (KG16). Det är tjock gummi och tillsammans med våra bumperplates innebär det att det går alldeles utmärkt att släppa stången, väldigt skönt när man kör O-lyft. Der syns även i videon att jag behöver jobba på mina frivändningar/hängfrivändningar. Alldeles för lite driv från höften. Men det kommer. Det är därför som det är så bra att filma sig själv.

Julafton kom tidigt i år!

121029

Efter en längre tid av motgångar, skador och sjukdom, som har hindrat mig från att träna så börjar jag närma mig igen. Idag har cyklat till jobbet, första gången på minst två veckor. Så skönt, jag älskar att cykla. Regnet är inte lika kul, men naturen vinner alltid, så är det bara. Men efter jobbet idag så slapp jag inte bara regnet utan fick en tidig julklapp från mig själv. Cyklade förbi KC och de hade fått in min pullupstång med inversion boots! Så här lätt var det att sätta upp den:

Öppnad julklapp!

Med väldigt pedagogiska monteringsanvisningar…

…gjorde att det snabbt var ihopskruvat.

Förborrat ska det vara, tackar David Liljeros för monteringstips!

Upptäckte dock att när man använder skruvdragare så sitter det hårt. Och plastbiten som man vrider blev väldigt trög. Så dra inte åt för hårt.

Så här ser det ut om man tar ner den för fint främmat.

Och så här snyggt är det när den sitter där den ska, kommer bli grymt!

Dom fina inversion bootsen.

Men varför är killen på bilden endast iklädd shorts, men har ändå stora fula skor på sig?

121029 Inversion from Davidsson & Goliat on Vimeo.

Och så här funkar det med inversion. Lite skönt att hänga ut ryggraden. Jag lyckades sätta i precis rätt höjd. Kan hänga loss rak i pullups och får precis dit krokarna när jag hänger upp och ner. Men främst har jag köpt den för pullups!

Fredag 120413

Efter att ha flyttat och haft en del stök så börjar det nu bli lite ordning igen. Förkylningen verkar gå att hantera till slut och knät och jag är sams för tillfället. Detta innebär att träningen åter har påbörjats och nya klienter ska tränas.

I veckan har det blivit lite rehab-träning hemma och ett spontanpass på onsdagen på Kettlebell Center. Igår, fredag blev det dock ett riktigt pass, återigen på KC. Upplägg:

Clean & Press, stegar, 20 kg kettlebell – 1/1, 2/2, 3/3, 4/4, 5/5 x 5 för en total på 75 reps varje sida. Sedan tunga enarmssvingar för att avsluta med Indian Clubs. Det känns i kroppen idag. Men förhoppningsvis ska det gå bra idag när jag och syrran ska på yoga.

Indian Clubs för axelhälsan