Sköna födelsedag

121007

Igår fyllde jag år, inget jag brukar göra någon större affär av. Så det passade alldeles utmärkt att vara med och hjälpa till på höstens Tactical Strength Challenge. Precis som förra gången så var det skön stämning, starka människor och stark mat! Gillar du styrka, teknik, härliga människor, kettlebells, ha kul och primalskrik så kom nästa gång!

TSC arrangeras i Gbg av David och Fredrik på Kettlebell Center.

Dom starkaste och kanske gladaste killarna!

Hela gänget som var med!

Dea hade gjort en väldigt god chokladtårta, vilket föranleddes av sång för mig, fick nästan en tår i ögat. Så bra det kan bli på en födelsedag!

Kvällen avslutades traditionsenligt på Canton House, och då såklart med friterad banan. Cyklade hem tokmätt och lycklig!

Förutom allt roligt så har jag även tränat en del, vilket såklart är roligt det med 😀 Efter ryggskadan så har fokus varit på kroppsviktsövningar och lugn träning. Jag har gjort ett nytt upplägg till mig själv som lyder som följer:

Dag 1

Pullup
Squat
Marklyft
Svingar

Dag 2

Get-up
Pushup
Leg raise
Snatch

Dag 3 (dagens träning)

Rehab
Knä – Step-up på box med skivstång – 20kg 10/10, 30kg 10/10, 40kg 10/10, 50kg 10/10
Kabel sidodrag (adductor, abductor) – 3,75 10/10 (add, abd), 6,25 10/10 x 2 (abd),
6,25 10/10 + 8,75 10/10 (add)
Sidoutfall – 10/10, 6kg 10/10, ont
Skridskohopp – kunde inte köra det idag
Axlar – Serratuspress – 20 x 3
Planka på boll – 3 x max
Höftböjare – Kabeldrag – 3,75 10/10 x 3 (bild eller video på denna väldigt isolerade
illiopsoas övning kommer nästa gång)

Dag 4

Handstand
Bridge
Clean & Press
One leg suitcase deadlift

All träning hittills har gått på känn och jag försöker hitta en baseline i alla övningar att göra en planerad progression utifrån. Idag fick jag ont i adductorerna i sidoutfallen vilket ledda till att jag fick avsluta övningen och hoppa över skridskohoppen. Nästa gång blir det förre och lättare sidoutfall, det är uppenbart att det är en övning jag behöver då jag är stram och svag där.

Lördag 120505

Att vara med och hjälpa till på Tactical Strength Challenge på Kettlebell Center var riktigt kul! Så starka killar och tjejer. Jag känner mig inspirerad och glad! Träffade även Tommy Blom där, en himla trevlig kamsportare, RKC-kille och fighter som är en av huvudinstruktörerna på RKC-certifieringen i sommar. Kommer bli så grymt!

Dagens träning blev ute på gården idag, grymt att äntligen ha egna bells hemma. Tog med 16 och 20 kg ner och körde pressar, snatchar och goblet squats. Så himla nöjd att jag kan köra squats igen.