Nytt utseende på sidan (och styrka)

Äntligen har jag tagit mig för att uppdatera hemsidan. Har inte varit helt nöjd med det tidigare utseendet men inte riktigt haft tid att jobba med det. Nu händer det!

imagesCATVVH8S

Den senaste veckans träning, målet är två dagar ben för varje dag med CC:

130620

Pushups (steg 3) – 30, 30, 20
Pullups (steg 2) – 19, 12, 10
Leg raise (steg 1) – 37, 26, 25
Bridge (steg 2) – 7, 5, 5
Handstand pushup (steg 2) – 39 sek

130622

Benspark (ul) – 15 x 12, 20 x 12, 25 x 12, 30 x 12 + 8 vb
Benpress (ul) – 10 x 12, 20 x 12, 22,5 x 12, 25 x 12 + 8 vb
Benpress – 80 x 12, 100 x 12, [120 x 14] x 2
Lårcurl (ul) – 14 x 12, 16 x 12, 10, 9
Höftextension – 40 x 12, 45 x 12, 12, 11
Raka marklyft – [40 x 12] x 3
Tåhäv (ul) – 15, 5 x 12, 10, 9 + 6 vb

Veckans tips #5:

Styrka är teknik och synonymt med rörelsemönster. När du tränar styrka är inte syftet att öka muskelvolymen utan att öka kontrollen över musklerna och nervsystemet. Då styrka handlar om kontroll och teknik är det viktigt att aldrig träna till failure. Det vill säga att tekniken börjar fallera. Lär du musklerna dåliga rörelsemönster finns det risk för att du kommer att falla tillbaka på dessa när du är trött. Vila alltid minst en minut upp till 4-5 minuter när du tränar styrka. Fokusera på varje repetition till 100 % försök hela tiden göra nästa bättre än den förra. Styrkan sitter i vår nervkontroll, vår styrning, av muskulaturen. Då det krävs mycket fokus och kontroll är det viktigt att köra få repetitioner, någonstans runt 3-6, för att inte riskera att tappa koncentrationen. Efter perioder (makrocykler) av annan träning såsom muskeltillväxt eller uthållighet/kondition är det bra att träna styrka. Styrka hjälper dig att utöka din kontroll över kroppen och att få en bättre ekonomi i dina rörelser. Är du en uthållighetsidrottare är detta väldigt värdefullt, men det hjälper minst lika mycket i det vardagliga livet.

Onsdag 120613 Första semesterträningen

Igår började semestern, med en otroligt slapp dag. Idag börjar två och en halv veckors träningsläger. Målet är en stark, sund kropp som ska klara av RKCn på ett bra sätt. Dagens första pass, löpning i VFF:
Tid – 16.32
Distans – 2,2 km
Lutning – 2%
Puls – max 155, medel 148
Jag hade mycket lägre puls idag, förmodligen främst för att jag inte drack kaffe idag. Men kanske också för att konditionen blivit något bättre.

Dagens andra pass blev på Friskis i Majorna då jag var där för en Mixmeister kurs. Så att man kan fixa musik till sina pass. Ska nog göra någon trevlig ljudmatta till mitt kettlebellspass i sommar till och börja med. Träningen blev:
C&P 20kg – 5/5 x 5
Goblet squat – 16kg x 5, 20kg 5 x 6
TRXpushup – 10 x 3
Sidoutfall – 10kg 12 x 2

Dagens tredje pass räknas väl inte som ren träning kanske, men en timme cykling tur och retur till Majorna ger ju lite när man trampar på.

Nöjd med dagen, återstår bara att cykla hem från Majorna.

Jag fick mina ny visitkort idag. Väldigt bra då de gamla inte stämmer längre och inte var snyggast direkt.

Så enkla som möjligt, ändras något så räcker det att hemsidan är uppdaterad.

Nytt jobb!

Jag har alldeles nyligen fått jobb som Gymansvarig på Friskis & Svettis, Göteborg. Detta innebär att jag bl a kommer att ansvara för att alla gyminstruktörer och cirkelgymsledare är på plats och trivs. Detta kommer att bli jätteroligt och det är ett jobb jag har velat ha sedan länge. Jag kommer dock att fortsätta jobba med Davidsson & Goliat och ta hand om mina klienter även i fortsättningen. Så nu framåt blir det väldigt mycket jobb, men det är jobb som är roligt och givande!

Färdig

Veckans kontorsprojekt har varit att bygga mig en hylla för mina skrivare som är precis lagom stor och är på hjul. Det började med allt arbete i det förra inlägget, att dra ur spik och få ordning på alla små brädor. Sedan skissade jag på en konstruktion som är enkel men stabil. Så här blev det…

Sedan blev det även ett skoställ till hemmet. Jag kommer även att bygga en liten dubbelhylla för några växter att ha på kontoret. Allt med återvunnet virke för 120:-

Att återvinna…

…kan vara ganska jobbigt. I fredags var jag och inhandlade lite virke och en trottarpratare. Idag var det dags att få ordning på grejerna så att det kan användas. Prataren var rengjord på några minuter. Funderar på om jag ska behålla Falcon på, är det konstigt om det står det när en dietist ska göra reklam?

Att få isär mina plankor och dra ur spik tog några timmar. Men nu är de klara att bli en hylla med hjul på till mina skrivare och ett skoställ för hemmet. Det är så himla roligt att ta något gammalt och bygga något nytt.

Det har varit en bra vecka

I tisdags så höll jag en föreläsning för ett gäng goa pensionärer som var mycket uppskattad. För att komma i skön stämning innan det så körde jag ett träningspass på Friskis i Frölunda.

 

Träning i gymet

Jag har skaffat mig ett Twitter-konto och börjat få ordning på att länka ihop alla dessa sociala medier så att man inte behöver skriva allt flera ggr. Och idag jobbar jag på kostråden som ska komma upp på hemsidan inom kort, och har varit en snabbis på kontoret för att skicka iväg en faktura. Och just nu njuter jag av en färsk mango 😀